Victòria de l’Aleví femení Experta la pista del AEH Les Franqueses 7 a 9

Dissabte 16 de març, 13.30 h. Pavelló Municipal d’Esports de les Franqueses.

Victòria ajustada de les nostres noies sobre un rival que ens va saber jugar. Les vallesanes van aconseguir bloquejar-nos al camp i evidenciar així els nostres pitjors defectes: la falta d’imaginació en l’atac estàtic, la imprecisió en la passada, les pèrdues de pilota després d’haver-la recuperada… Tot plegat, degut al nerviosisme de veure’ns empresonats per la forta pressió de les contrincants. L’Expert ha d’aprendre a jugar sense oxigen.

El partit va anar de més a menys. Al primer temps les locals van posar les cartes sobre la taula, deixant clar que ens pressionarien de valent i que burlarien el nostre marcatge per poc que les deixéssim. Les santjoanenques, molt concentrades, van oposar una defensa ordenada que va impedir que les rivals acabessin materialitzant el seu pla. I la nostra portera es va encarregar de ratificar-ho. Si a això afegim la set de pilota de les Expert, s’entendrà que el quart se saldés amb un resultat de 3 a 9.

Al segon temps, les locals van posar una marxa més. Tot i el bon inici de les nostres noies, amb bones passades davant de l’àrea rival i molt bones parades de la nostra portera (tres de seguides), la pressió de les Franqueses es va intensificar i va començar el bloqueig, l’única manera de parar-nos, reforçat per una defensa en zona que l’àrbitre no va qüestionar. El parany ja estava posat. I va començar a fer efecte: vam guanyar el segon temps només per 4 a 5.

Si el segon quart va ser corretjós, sense opció al contraatac, el tercer va ser pitjor. Aconseguíem frenar les rivals en defensa, però no superar les seves línies en atac. I volíem traspassar la muralla que ràpidament erigien amb una broca del sis. Sense capacitat per crear espais i amb aquest equilibri de forces, aquest temps només podia acabar amb empat (3-3).

No és que la cosa pintés malament, però el matx estava resultant feixuc i poc vistós. I quan semblava que podíem recuperar la nostra millor versió, aprofitant que les locals treien les bales de fogueig, va i perdem increïblement l’últim quart. El vam començar guanyant clarament (3-1), però potser el cansament acumulat ens va acabar passant factura. L’avantatge inicial es va convertir en un definitiu 5 a 6.

El partit de dissabte va ser un altre d’aquells per prendre apunts. Modestament, creiem que les Expert haurien d’esmolar les eines de la creativitat per poder respondre a situacions com les d’avui, que tot indica que cada cop seran més habituals. A foc lent, noies!!!