Institucions
Institucions
areabalonmano
nizatour
Logo-BcnMultimudanzas-1141-300x87
optica bogas
nou dental medic
restaurant

foto 14_15

Un grup de joves de Sant Joan Despí va disputar el primer partit a la veïna localitat de Sant Feliu de Llobregat, era un 18 de juliol de 1.958. Dos dies desprès es va dur a terme el partit de tornada a la nostra localitat  i es va guanyar el primer trofeu de la nostra història. Neix el denominat “ Balonmano San Juan Despí “.

Aquest és una grup de joves entusiastes de la nostra ciutat que dirigits per Salvador Morell, promotor de la idea, creen el nou club d’handbol de Sant Joan Despí. En aquesta primera etapa apareix també la figura de Carlos Reichardt , nascut a Rubí i de pare alemany i mare catalana, que es converteix en jugador i entrenador de l’equip.

Al 30 d’agost de 1.958 s’inaugura la pista poliesportiva del camp de futbol, seu del nostre club durant molts anys. L’1 de setembre , també de 1.958, el club formalitza la seva inscripció a la “ Federació Provincial de Balonmano de Barcelona “, el club ja està federat.

Durant els anys 60 l’handbol a la nostra ciutat puja com l’escuma i els resultats són immillorables. El club ja disposa d’un equip juvenil masculí  i, al 1.961, es constitueix el primer equip femení d’ handbol a Sant Joan Despí, fet molt rellevant, considerant l’època de poca pràctica esportiva femenina. La tradició de l’handbol femení a la nostra població ve de llarg.

Els anys 70 i 80 van ser anys en els que l’handbol arriba als centres escolars de la ciutat i els equips de promoció són molts. La competició de base arriba a tenir lligues oficials a la “ Federación Provincial de Balonmano “, únicament amb equips de col·legis de Sant Joan Despí.

A l’any 1.988, l’ equip masculí queda campió de sector i aconsegueix l’ascens a la Segona Nacional ( Primera Nacional d’ara ), mantenint la categoria fins al 1.991. Alguns dels que van aconseguir aquest èxit són persones vinculades actualment amb el club: José Carrillo, José Antonio Martos, Francisco J. Gómez Andrade, Manuel Jiménez o Toni Piquer.

D’altra banda, l’equip sènior femení disputa a l’any 1.989 , a Pamplona, la fase d’ascens a Primera Nacional Femenina quedant en tercera posició i, així, a les portes de l’ascens, desprès d’una magnífica temporada. Noms coneguts d’aquest gran èxit esportiu són: Juani Pérez, Lourdes Espejo, Loli Muñoz, Tere Román o Paqui Garcia.

Durant els anys 90 es produeix una lenta decadència que culmina a l’any 2.000 amb una situació que augura la possible desaparició del club. L’entitat únicament disposa de dos equips i no arriba a tenir 30 jugadors. L’handbol femení ha desaparegut.

Davant d’aquesta situació, l’ Ajuntament pren la decisió de crear una Escola Esportiva d’Handbol , dirigida per Manuel Jiménez Herrador i sota la supervisió de José Antonio Pérez Fornas. Aquesta escola d’handbol municipal competeix amb el nom de CHiP Sant Joan Despí

L’handbol de base comença a recuperar-se. De nou tenim handbol femení i el pols de l’handbol a Sant Joan Despí torna a ser viu i potent.

Amb la celebració del 50 aniversari del club, al 2.008, s’arriba amb 18 equips de base a l’ Escola Municipal d’ Handbol i 5 equips sènior i juvenils, entre ells un equip juvenil femení. L’handbol a Sant Joan Despí ja havia sortit de l’UVI.

Al 2.009, amb l’arribada de l’actual Junta Directiva, presidida per en Josep Bracons,  l’ Escola Municipal d’Handbol s’integra dintre de l’ Handbol Sant Joan Despí i el club continua creixent de forma molt significativa.

Durant l’any 2.014 es produeix una fita història per a l’entitat. En un cap de setmana, 16,17 i 18 de maig, els dos equips sèniors de l’entitat assoleixen l’ascens de categoria, el sènior masculí a Primera Nacional, i el sènior femení a Lliga Catalana. Tot en un cap de setmana i a Sant Joan Despí, va ser una fita única que quedarà per a la història del nostre club.

A la temporada actual, 2.014-15, l’ Handbol Sant Joan Despí té 29 equips de totes les categories, de pre-benjamins fins a sèniors. Dels 29 equips actuals, 14 són femenins.

El club disposa de 370 jugadors/jugadores, 210 masculins i 160 femenines, tot sent l’entitat de la ciutat amb més equips i esportistes femenines. Però també disposa de 30 entrenadors i entrenadores, més de 50 delegats i delegades i una gran massa social que s’apropa a les 1.000 persones.

Al mes de març de 2.015, dintre de la dinàmica institucional normal del club , es constitueix la nova Junta Directiva, composta per sis persones de l’etapa anterior i tres noves incorporacions, i presidida per en Francisco José Barrena Silva.

Al mes de maig de 2.015 es produeix una nova gran notícia esportiva pel nostre club. L’equip sènior femení de l’entitat, després de proclamar-se campió de la Lliga Catalana, aconsegueix l’ascens a la Divisió d’Honor de Plata femenina, segona categoria estatal, després de quedar primeres al sector del Campionat d’ Espanya disputat a Almassora ( Castelló ).

 

2019 | Handbol Sant Joan Despí HSJD