Entrevista a Ramon Cabañas, entrenador del equip Nacional masculí

El Ramon Cabañas, es l’actual entrenador del Primer equip masculí del nostre club que juga a Nacional. Es la seva sisena temporada dirigint aquest equip, amb el qual va aconseguir l’ascens fa dues temporades.

En Ramon es un entrenador referent al nostre club i també a nivell català, veiem les impressions d’aquesta temporada.

1. Hola Ramón, ara que està a punt de finalitzar la primera volta, quina valoració fas de l’actuació del teu equip?

 Com no pot ser d’una altra manera la valoració d’aquesta primera volta, per la qual cosa es refereix a resultats, no és la desitjada. Després de la gran temporada realitzada l’any anterior, tots teníem grans i ambiciosos objectius per a la present temporada que de moment no hem estat capaços de complir per diferents motius: D’una banda hem tingut cinc incorporacions noves a la plantilla que han necessitat un procés d’adaptació al nostre esquema de joc, el qual és molt organitzat i necessita de certa adaptació. Amb aquestes noves incorporacions, hem pogut repartir més les responsabilitats dins de la plantilla, però això també porta el seu procés de maduresa, jugadors que abans havien d’assumir molt protagonisme, amb la suma de les incorporacions podem repartir millor els esforços, però alhora necessita de la seva maduresa per entendre-ho, i fer d’aixó un punt fort del grup. Per un altre costat és la mateixa pressió que es crea el  grup per complir les expectatives creades, i això és una cosa nova per a aquest grup de jugadors en creixement. Fins al moment els objectius a complir no eren de màxims i a poc a poc aquesta pressió interna de cada jugador fa que les coses no flueixin amb normalitat, però això dins del procés de formació i aprenentatge és molt positiu, perquè ajudarà als jugadors en el seu procés de creixement.

2. Com creus que es  desenvoluparà la Segona volta en termes generals?

L’equip a poc a poc ha d’anar assentant-se en la nova dinàmica generada i assumint els canvis realitzats i a partir d’aquí consolidar el treball realitzat convertint-ho en regularitat en el joc, que fins ara és el que no hem estat capaços d’aconseguir. L’equip és conscient que no ha fet una 1ª volta, i està amb ganes de reivindicar-se i treure el millor de cadascun. El meu treball serà saber canalitzar aquestes ganes per al millor creixement del grup.

3. Respecte a la temporada passada, quines diferències has percebut a la competició?

El grup nacional Català és un grup molt competitiu i de gran igualtat. La competició s’ha igualat molt més. L’any passat on els equips de la part baixa de la competició ràpidament es van distanciar del grup mitjà generant certa tranquil·litat, però aquest any tot està molt més ajustat i qualsevol jornada pots donar o rebre una sorpresa a nivell de resultats, obligant als equips a mantenir una gran regularitat en el seu joc.

4. Parlant de les diferències de la temporada passada, quins són les que estan provocant que l’equip no estigui rendint com en la passada edició?

No hem estat capaços de consolidar una regularitat en el nostre joc i en la nostra intensitat, mostrant en moltes ocasions dues cares ben diferents en un mateix partit, i això ens ha passat factura en els resultats. En aquest aspecte és on més hem d’incidir i ser conscients que necessitem el màxim d’intensitat en cada partit per mostrar  la nostra millor versió com a equip. I segurament és el que més ens està diferenciant respecte la temporada passada, on vam ser capaços de donar aquest “plus” de motivació a cada partit.

Encara que també és cert que l’equip ha necessitat un procés d’adaptació extra perquè els nous jugadors anessin entenent el nostre model de joc i conèixer als seus company i viceversa.

5. Ja fa 6 temporades que estàs al capdavant del primer equip del Club, explica’ns com ha estat aquest camí?

Ha estat i està sent un camí molt gratificant, vam començar intentant crear de zero un sistema de joc tant ofensiu com  defensiu, amb un grup molt jove de jugadors, que han anat creixent paral·lelament, incorporant cada any algun jugador que pogués aportar experiència al grup. No ha estat un camí fàcil ja que els jugadors, com jo mateix, ens hem hagut d’anar adaptant als diferents canvis, però crec que a dia d’avui podem dir que aquest sistema de joc i de treball s’ha consolidat. Ara toca fer un pas més allà i seguir sent ambiciosos en els nostres objectius i no creure que tot està fet.
El Club, està en continu creixement i això fa que els nostres esportistes arribin cada vegada amb un major bagatge d’aprenentatge, que hem de saber traslladar al nostre Primer equip.

 

Notícies relacionades

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

UNEIX-TE
AL CLUB

#unsentimentunapassió

Categories

Equips Femenins

Equips Masculins

Últimes notícies

TROBADA MINIHANDBOL 2022

Ahir diumenge vam gaudir de la Trobada de Minihandbol 2022. Una activitat que tornem a realitzar després de dos temporades sense organitzar. Una festa de